Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundutbildning i Signs of Safety, 4-5 mars 2020, Stockholm

4500Kr

Signs of Safety är ett lösningsfokuserat, samarbets- och nätverksinriktat arbetssätt. Signs of Safety tar fasta på att en förutsättning för att kunna göra bra risk- och skyddsbedömningar och skapa varaktiga förändringar i utsatta barns vardag är att socialarbetare har ett förhållningssätt som bjuder in till samarbete med barn, föräldrar och deras nätverk. Det är i första hand familjerna själva som behöver tänka igenom sin situation och vad som behöver bli annorlunda, och det är de som vet vilka lösningar som fungerar för dem.

Utbildningens innehåll

Under denna tvådagars utbildning i Signs of Safety kommer deltagarna att få en grundläggande introduktion till förhållningssättet, de viktigaste verktygen och hur de kan tillämpas i praktiken. Oavsett om du arbetar på myndighetssidan inom förhandsbedömning, utredning, insats, familjehemsvård eller om du arbetar med behandlingsarbete, på HVB, institution eller med familjepedagogiska insatser. Det lösningsfokuserade, frågande och samarbetsstyrda förhållningssättet löper som en röd tråd genom hela utbildningen. En förändringsprocess där barn, unga och deras familjer och nätverk står i centrum och ges en genuin möjlighet att tänka igenom oro, vad som fungerar och vad som behöver hända för att hitta långsiktigt fungerande lösningar. Vi går igenom de viktigaste verktygen, som kartläggning, samtalsverktyg för barns delaktighet och nätverksarbete. Deltagarna får möjlighet att själva vara aktiva och prova på.

För mer information om Signs of Safety, se www.signsofsafety.net och www.knowledgebank.signsofsafety.net

Utbildningen besvarar bland annat frågorna

• Vad är Signs of Safety?
• Hur skapar vi fungerande samarbetsrelationer med barn, ungdomar, deras
familjer och nätverk?
• Hur placerar vi barnets röst och upplevelse i centrum för utrednings- och
förändringsarbetet?
• Hur använder vi ett lösningsfokuserat frågande förhållningssätt i praktiken i
samtal med klienter?
• Hur involverar vi alla viktiga personer runt utsatta barn och ungdomar?

Datum

4–5 mars 2020.

Tid

Dag 1: 09.30–16.30.

Dag 2: 09.00–16.00.

Plats

Alviks strand konferens, Gustavslundsvägen 141, 167 51 Bromma.

Kursledare

Katarina Elmehed, licensierad utbildare i Signs of Safety. Katarina handleder och utbildar socialarbetare för att tillsammans med dem fördjupa deras arbete med Signs of Safety som en del av den större implementeringen. Katarina har arbetat med socialt arbete sedan 2005.

Pris

4500 kr, exklusive moms.

I priset ingår för- och eftermiddagsfika samt dokumentation.

Anmälan

Sker via e-post till: anmalan@landa.se och är bindande. Uppge vilken utbildning anmälan avser, ditt namn, din adress, organisation samt fakturaadress i anmälan.

Anmälan är bindande, avbokning 30 dagar innan kursstart! Landa förbehåller sig rätten att ställa in/avboka utbildningen 30 dagar innan kursstart vid för få anmälningar.

Detaljer

Börjar:
4 mars
Slutar:
5 mars
Pris:
4500Kr

Arrangör

Landa
Telefon:
0243 - 43 06 91
E-post:
anmalan@landa.se
Webbplats:
www.landa.se

Plats

Alviks strand konferens, Gustavslundsvägen 141, 167 51 Bromma
Gustavslundsvägen 141
Bromma,
+ Google Map