Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fördjupningsutbildning i Signs of Safety med fokus på ord- och bildberättelser. 2 april 2019

2700Kr

Fördjupningsutbildning
i Signs of Safety med fokus på
ord- och bildberättelser

Ur kursens innehåll

Utbildningen är en fördjupningsutbildning i ord- och bildberättelser, vårt kraftfulla verktyg för att tillsammans med föräldrar och nätverk ge barn och ungdomar en förklaring till vem som är orolig, vad de är oroliga för och vad som händer på grund av oron. Under utbildningen varvas teori, exempel, övningar och reflektion. All utbildning kopplas till autentiska ärenden. Vi går igenom följande teman:
• Stegen i en ord- och bildberättelse
• Frågeteman
• Hur vi involverar barnet och de viktiga vuxna som finns runt barnet.
• Vi skissar på delar av en ord- och bildberättelse med hjälp av
Signs of Safetys grupphandledningsprocess.
• Samarbetet mellan öppenvård och myndighet – vem gör vad?

Vad är Signs of Safety?

Signs of Safety utgår ifrån att de viktiga vuxna som finns i det privata nätverket runt utsatta barn och ungdomar måste vara involverade för att vi tillsammans ska hitta varaktiga lösningar. För att det ska bli möjligt behöver vi socialarbetare ha ett förhållningssätt som bjuder in till samarbete med barn, föräldrar och deras nätverk så att de får möjlighet att tänka igenom sin situation och vad som behöver förändras. Signs of Safety är ett lösningsfokuserat, samarbetsstyrt och nätverksinriktat arbetssätt. Under de senaste åren har Signs och Safety modellen börjat användas i allt fler kommuner som stöd i arbetet med utsatta barn och ungdomar.
För mer information om Signs of Safety, se www.signsofsafety.net och
www.knowledgebank.signsofsafety.net
Varmt välkommen till fördjupningsutbildning i Signs of Safety med Katarina Elmehed, licensierad utbildare och handledare i Signs of Safety och Isabel Bjordal, familjebehandlare i säkerhetsteamet vid enheten för barn- och ungdomsskydd i Sundbyberg.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till socialsekreterare, familjebehandlare och arbetsledare som jobbar med barn och unga inom eller på uppdrag av socialtjänsten. Du bör ha gått grundutbildning i Signs of Safety då denna kurs inte går igenom grunderna i modellen utan förutsätter vissa förkunskaper.

Kursledare

Huvudansvarig kursledare är Katarina Elmehed, licensierad utbildare och handledare i Signs of Safety. Medutbildare är Isabel Bjordal, familjebehandlare i säkerhetsteamet vid enheten för barn- och ungdomsskydd i Sundbyberg.

Anmälan

Anmälan görs till anmalan@landa.se. Vänligen uppge; organisation, kontaktuppgifter till kontaktperson, antal deltagare, fakturaadress och
eventuell specialkost. Max 35 deltagare.

Datum

2 april 2019

Tider

9.30-16.30

Pris

2700 kronor ex moms per person. Inkluderar lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika.

Plats

Kista Entré Konferens, Knarrarnäsgatan 7, 164 40 Kista.
Varmt välkomna önskar Landa Familjevård AB

Detaljer

Datum:
2 april
Tid:
09:30 - 16:30
Pris:
2700Kr

Arrangör

Landa
Telefon:
0243 - 43 06 91
E-post:
anmalan@landa.se
Webbplats:
www.landa.se

Plats

Kista Entré Konferens
Knarrarnäsgatan 7 + Google Map