Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fördjupningsutbildning i Signs of Safety med fokus på nätverksarbete och ord- och bildberättelser

4950SEK

Varmt välkommen till fördjupningsutbildning i Signs of Safety med Katarina Elmehed, licensierad utbildare och handledare i Signs of Safety och Jonas Kårelid, familjebehandlare familj- och nätverksteamet Landa familjevård.

Ur kursens innehåll

Utbildningen är en fördjupningsutbildning i att hitta och mobilisera nätverk runt utsatta barn och ungdomar. Vi djupdyker också i ord- och bildberättelser, vårt kraftfulla verktyg för att tillsammans med föräldrar ge barn och ungdomar en förklaring till vem som är orolig, vad de är oroliga för och vad som händer på grund av oron. Under utbildningen varvas teori, exempel, övningar och reflektion. All utbildning kopplas till riktiga ärenden. Vi går igenom följande teman:

Nätverksarbete utifrån Signs of Safety:

• Nätverk – vad kan vi göra när vi får motstånd?

• Nätverksmatrisen.

• Nätverksmöten – att planera och leda nätverksmöten.

Ord och bildberättelser:

• Vilka frågor behöver vi ställa?

• Hur kan vi jobba med föräldrarna?

• Vi skissar på en ord- och bildberättelse.

Kopplingen mellan öppenvård och myndighet:

• Vem gör vad?

• Är det socialsekreteraren som håller i nätverksarbetet och ord- och bildberättelsen, eller är det familjebehandlaren

 

Signs of Safety utigår ifrån att de viktiga vuxna som finns i det privata nätverket runt utsatta barn och ungdomar måste vara involverade för att vi tillsammans ska hitta varaktiga lösningar. För att det ska bli möjligt behöver vi socialarbetare ha ett förhållningssätt som bjuder in till samarbete med barn, föräldrar och deras nätverk så att de får möjlighet att tänka igenom sin situation och vad som behöver förändras. Signs of Safety är ett lösningsfokuserat, samarbetsstyrt och nätverksinriktat arbetssätt. Under de senaste åren har Signs of Safetymodellen börjat användas i allt fler kommuner som stöd i arbetet med utsatta barn och ungdomar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till socialsekreterare, familjebehandlare och arbetsledare som jobbar med barn och unga inom eller på uppdrag av socialtjänsten. Du bör ha gått grundutbildning i Signs of Safety då denna kurs inte går igenom grunderna i modellen utan förutsätter vissa förkunskaper.

Kursledare

Huvudansvarig kursledare är Katarina Elmehed, licensierad utbildare och handledare i Signs of Safety. Medutbildare är Jonas Kårelid, familjebehandlare Landa Familjevårds Familj- och nätverksteam

Anmälan

Anmälan görs till anmalan@landa.se. Vänligen uppge; organisation, kontaktuppgifter till kontaktperson, antal deltagare, fakturaadress och eventuell specialkost för förmiddags- och eftermiddagsfika. Max 35 deltagare.

Datum

5-6 december 2018

Tid

Klockan 9.00-16.00 (båda dagarna)

Pris

4950 kr, exklusive moms. I priset ingår förmiddags- och eftermiddagsfika.

Plats

Alviks Strand konferens, Gustavslundsvägen 141, Bromma

 

Detaljer

Börjar:
5 december, 2018 @ 09:00
Slutar:
6 december, 2018 @ 16:00
Pris:
4950SEK

Arrangör

Landa
Telefon:
0243 - 43 06 91
E-post:
anmalan@landa.se
Webbplats:
www.landa.se

Plats

Alviks strand konferens, Gustavslundsvägen 141, 167 51 Bromma
Gustavslundsvägen 141
Bromma,
+ Google Map