Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

5-dagars Fördjupningsutbildning i Signs of Safety med fokus på Säkerhetsplanering, 25-29 november 2019

7950SEK

Ur kursens innehåll

• Fördjupning i Signs of Safetys förhållningsätt
• Genomgång av de olika stegen vid Säkerhetsplanering
• Nätverksarbete
• Ord och bildberättelser

Signs of Safety modellen tar fasta på att en förutsättning för att kunna göra bra risk och skyddsbedömningar, och inte minst skapa varaktiga förändringar för de utsatta barnen är att vi socialarbetare har ett förhållningssätt som bjuder in till samarbete med barn, föräldrar och deras nätverk. Det är i första hand familjerna själva som behöver tänka igenom sin situation och vad som behöver bli annorlunda, och det är de som vet vilka lösningar som fungerar för dem. Signs of Safety är ett lösningsfokuserat, samarbetsstyrt och nätverksinriktat arbetssätt. Under de senaste åren har Signs och Safety modellen börjat användas i allt fler kommuner som stöd i arbetet med utsatta barn och ungdomar.
Säkerhetsplanering enligt Signs of Safety modellen är ett strukturerat sätt att tillsammans med barn, föräldrar och deras nätverk åstadkomma de förändringar som krävs för att barnen i möjligaste mån ska kunna fortsätta att växa upp med sina föräldrar och sitt naturliga nätverk även när oron för barnen är stor.

Målgrupp

Fördjupningsutbildningen vänder sig till dig som redan har gått Grundutbildning i Signs of Safety och som har erfarenhet av att arbeta enligt modellen som arbetsledare, socialsekreterare eller familjebehandlare inom Barn och Familjeområdet.

Kursledare

Linn är licensierad Signs of Safety-utbildare och konsult. Linn har närmare 18-års erfarenhet av arbete på socialtjänsten inom barn och familjeområdet. Under de senaste åren har Linn i sitt arbete som enhetschef arbetat utifrån Signs of Safety modellen och funnit att denna är en bra metod för att skapa förutsättningar för ett bra samarbete med de utsatta barnen och deras familjer, och för att kunna göra bra risk och skyddsbedömningar med barnet i fokus.

Anmälan

Sker via e-post till: anmalan@landa.se och är bindande. Uppge vilken utbildning anmälan avser, ditt namn, din adress, organisation samt fakturaadress i anmälan.
Anmälan är bindande, avbokning 30 dagar innan kursstart!

Landa förbehåller sig rätten att ställa in/ avboka utbildningen 30 dagar innan kursstart vid för få anmälningar.

Datum

25-29 november 2019.

Tid

9.00-16.00

Pris

7950kr, exklusive moms. I priset ingår för- och eftermiddagsfika samt sopplunch
och kursdokumentation.

Plats

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, 791 40 Falun.

Detaljer

Börjar:
25 november, 2019 @ 09:00
Slutar:
29 november, 2019 @ 16:00
Pris:
7950SEK

Arrangör

Landa
Telefon:
0243 - 43 06 91
E-post:
anmalan@landa.se
Webbplats:
www.landa.se

Plats

Näringslivets hus
Ölandsgatan 6
Falun, 791 40
+ Google Map