Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

5- dagars Fördjupningsutbildning i Signs of Safety med fokus på säkerhetsplanering, 20-24 maj 2019

7950SEK

Ur kursens innehåll

• Fördjupning i Signs of Safetys förhållningsätt

• Genomgång av de olika stegen vid Säkerhetsplanering

• Nätverksarbete

• Ord och bildberättelser

Signs of Safety modellen tar fasta på att en förutsättning för att kunna göra bra risk och skyddsbedömningar, och inte minst skapa varaktiga förändringar för de utsatta barnen är att vi socialarbetare har ett förhållningssätt som bjuder in till samarbete med barn, föräldrar och deras nätverk. Det är i första hand familjerna själva som behöver tänka igenom sin situation och vad som behöver bli annorlunda, och det är de som vet vilka lösningar som fungerar för dem. Signs of Safety är ett lösningsfokuserat, samarbetsstyrt och nätverksinriktat arbetssätt. Under de senaste åren har Signs och Safety modellen börjat användas i allt fler kommuner som stöd i arbetet med utsatta barn och ungdomar.
Säkerhetsplanering enligt Signs of Safety modellen är ett strukturerat sätt att tillsammans med barn, föräldrar och deras nätverk åstadkomma de förändringar som krävs för att barnen i möjligaste mån ska kunna fortsätta att växa upp med sina föräldrar och sitt naturliga nätverk även när oron för barnen är stor.

Målgrupp

Fördjupningsutbildningen vänder sig till dig som redan har gått Grundutbildning i Signs of Safety och som har erfarenhet av att arbeta enligt modellen som arbetsledare, socialsekreterare eller familjebehandlare inom Barn och Familjeområdet.

Kursledare

Linn van Bruggen, licensierad Signs of Safety utbildare och konsult.

Katarina Elmehed, licensierad utbildare och handledare i Signs of Safety.

Anmälan

Sker via e-post till: anmalan@landa.se och är bindande från och med 2019-04-01. Uppge vilken utbildning anmälan avser, ditt namn, din adress, organisation samt fakturaadress i anmälan. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda deltagare.

Datum

20-24 maj 2019.

Tid

9.00-16.00

Pris

7950, exklusive moms. I priset ingår lunch, för- och eftermiddagskaffe samt kursdokumentation.

Plats

Kista Entré Konferens, Knarrarnäsgatan 7, 164 40 Kista.

Detaljer

Börjar:
20 maj @ 09:00
Slutar:
24 maj @ 16:00
Pris:
7950SEK
Evenemang Kategori:

Plats

Kista Entré Konferens
Knarrarnäsgatan 7

Arrangör

Landa
Telefon:
0243 - 43 06 91
E-post:
anmalan@landa.se
Webbplats:
www.landa.se